Retourneren

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent retourneren. Heb jij een andere vraag? Neem dan contact met ons op via customerservice@papicco.nl

Kan ik mijn phalaenopsis retourneren of ruilen?

Je kunt de phalaenopsis in principe niet retourneren of ruilen. Door de beperkte houdbaarheid is het herroepingsrecht niet van toepassing.

Mocht je toch echt niet tevreden zijn met je bestelling, neem dan contact met ons op via customerservice@papicco.nl en dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Niet-levende artikelen zoals onze sierpotten, kun je uiteraard wel retourneren, ruilen is helaas niet mogelijk. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. 

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via customerservice@papicco.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

Wat kan ik doen wanneer ik een verkeerd product ontvangen heb?

Wanneer jouw bestelling incompleet of verkeerd geleverd wordt, gaan wij ons achter de oren krabben. Dat had natuurlijk niet mogen gebeuren. Neem contact met ons op via customerservice@papicco.nl en we gaan samen op zoek naar een passende oplossing.